Konsert "De Tour Tahfiz"

salam maal hijrah 1431H...


Alhamdulillah, kita telah memasuki tahun baru... tapi bagaimana dengan persediaan kita? bagaimana pula dengan amalan dan ibadah kita? sudah cukup kah? semakin hari, kita semakin dewasa dan pastinya MATI itu akan datang menjemput kita... ana selalu terfikir, cukupkah amalan yang akan d bawa menghadap AL-KHALIQ? sehinggakan terfikir diri ini tidak layak untuk menemuiNya d Syurga kelak...hati ini sentiasa merintih... bila mana ALLAH menguji hati ini untuk bersabar dengan ujian dunia...Alhamdulillah...ALLAH memujuk hati ini...Ya ALLAH, Engkau tetapkanlah hati2 kami pada AgamaMU dan jihad di jalanMu dalam menempuh ujian dan dugaanMu ini... Amiin

16 December...

satu usaha yang sangat murni dalam mengutip dana untuk mendirikan sebuah tahfiz yang sangat indah d Sabah...insyaAllah pd tahun hadapan. Ust Nazrey telah mengadakan sebuah konsert 'Tour de Tahfiz' yg pertama di UIA Gombak y pastinya membangkitkan semangat ana dan sahabat2 Sabah untuk berjuang dlm menegakkan agama ALLAH y semakin goyah d beberapa tempat pedalaman Sabah... Syukur padaNya kerana masih ada lagi insan2 y memperjuangkan nasib anak2 Sabah dlm menuntut ilmu dan menghafaz Kalamullah, Al-Quran Al-Karim.. Moga ALLAH memberkati hidup dan usaha ust Nazrey dan pihak2 y terlibat...Amiin.

Persembahan hebat dari...

Nazrey Johani


In Team


Nice


Algebra


*Salam Maal Hijrah 1431H... teruskan perjuangan dalam mengejar Mardhotillah...Allahuakbar!

2 nasihat:

melatidaisy said...

salam maal hijrah buat ukhti jgk..
akak pon pergi mlm tu, alhamdulillah, kita dapat sesuatu mlm tu, bkn sedar menadah telinga dgn alunan nasyid, tp ustaz nazri brjaya menyentuh hati kita dan semua yg hadir, sehinggakan air mata akak menitis (T_T)..

p/s: teringin nk jd cikgu n posting d sabah :)

Penulismujahidah said...

wslm...
salam ukhuwwah...
ye ke kak?
teringin nak jumpa akak ne...
insyaAllah...
sy pn begitu jgak,..
nak berkhidmat d negeri sendiri...

Post a Comment


up